Breadcrumb

Kort om oss

 

Ett svenskt fläktföretag

Fläktgruppen är ett privatägt svenskt företag som sedan 1992 tillverkar, utvecklar och marknadsför fläktprodukter och fläkttillbehör, främst för industri- och komfortventilation. Tillverkning och huvudkontor är beläget i småländska Växjö.

Produkter för både industri- och komfortventilation

Under årens lopp har vi utvecklat vårt fläktsortiment successivt och vi kan idag erbjuda ett brett sortiment av fläktar som sträcker sig upp till 50 m³/s inom ett tryckområde på drygt 10 000 Pa. I fläktsortimentet finns tyngre och lättare radialfläktar, boxfläktar, axialfläktar och takfläktar. 

Vi marknadsför även ett brett tillbehörssortiment bl a bestående av dukstosar, ljudboxar, ljuddämpare, fläkthjul, takgenomföringar, spjäll och frekvensomriktare. Detta gör oss till en näst intill komplett leverantör av produkter för industri- och komfortventilation.

Kundanpassade fläktar

Många gånger har våra kunder specifika krav vad gäller t ex design, materialval och tryckområde. Med utgångspunkt i någon av våra närmare 300 standardmodeller tar vi då fram helt kundunika fläktprodukter. Hos oss är kundanpassat standard!BLUEFLOW är samlingsnamnet för våra fläktmodeller med miljöinnovationer. Alla utvecklade med ambitionen att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med tryck, flöde och totalekonomi. Genom att välja en fläkt med BLUEFLOW sparar du både miljö och din ekonomi.

Egen produktion ger flexibilitet

Under de senaste åren har vi successivt ökat investeringarna i egen produktion och idag tillverkas det mesta i egen regi. På så sätt har vi kontroll på hela produktionsprocessen, från konstruktion till slutmontering, och inte minst så kan vi korta utvecklings- och ledtider, sänka kostnaderna och bli flexiblare som leverantör.

Kundfokus

Allt sedan starten 1992 har vårt företag präglats av äkta entreprenörsanda. Det innebär inte bara kostnadseffektivitet i alla led, det betyder lika mycket att du får en enkel och jordnära relations med oss. Vi tror att personligt engagemang i kombination med bred kompetens är nyckeln till ett riktigt givande samarbete. 

Välkommen till Fläktgruppen!